Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Két év és öt mérkőzés
Hozzáadva: 2014-04-14 17:24:36
Ennyi idő és meccs telt el azóta, hogy utoljára legyőztük a Phoenix csapatát. Ha nem sikerült volna megszakítani ezt a sorozatot, az újabb bajnoki aranyról szőtt álmok füstbe mentek volna.

Igaz ebben az időszakban volt legutóbb egy döntetlen is és egy olyan vereség, amit már aktuális bajnokként szenvedtünk (annyira azért nem volt rossz) el, de a közte levő 3 meccs erős dominanciát mutatott a címvédő részéről.
Nem is nagyon érezte senki, hogy meg fogjuk nyerni ezt a mérkőzést…..minket leszámítva. Mi azonban nem csak bíztunk, hanem hittünk is benne, hogy most végre megfogjuk ellenfelünket.
Már önmagában az, hogy 2 gólon tartottunk az egyik leggyorsabb és leggólveszélyesebb csapatot is azt mutatja, hogy rendkívül összeszedetten és céltudatosan érkeztünk meg a mérkőzésre.
Alapvetően a védelemünke és fegyelmezettséggel kellett megalapoznunk a játékot és ezt tökéletesen meg is valósítottuk. A védelmünk egész mérkőzésen jól működött és mindössze egy kettős kiállítás kivédekezése utáni kavarodást és egy kidolgozott sarokütést tudott kihasználni ellenfelünk, míg a fegyelem abban mutatkozott meg, hogy összesen 3 kiállításunk volt az egész mérkőzésen ami kulcsfontosságú egy olyan csapattal szemben, aki ilyen jó százalékban használja ki az emberelőnyeit.
Támadójátéknak, egy a Krokodiloktól merőben szokatlan, lassú játékot választottunk és ennek meg is mutatkozott az eredménye. 3 lőtt góllal közel 10 éve nyertünk utoljára mérkőzést és bár volt még pár ordító helyzetünk és ellenfelünk kapusa is védett néhány hatalmasat, de nem lehet mondani, hogy felborítottuk volna a pályát.
Az első harmad szinte végig mezőnyharccal telt el, míg a játékrész vége felé kaptunk két kiállítást gyors egymásutánban. Óriási nyomás alatt kivédekeztük előbb a kettős, majd a szimpla hátrányt is, de nem tudtunk visszarendeződni és felszabadítani, így a harmad vége előtt egy gólos előnyt szerzett vendégünk.
A második etap szinte ugyanott folytatódott ahol az előző abbamaradt, talán annyi változással, hogy már nem csak bíztunk és hittünk benne, hogy ezen a napon megállíthatjuk a Phoenix-et, hanem láttuk is hogy működik minden. A meccs feléhez közeledve előnyhöz jutottunk mi is, amit ki is használtunk, 1-1. Sokáig azonban nem örülhettünk, mert 2 perc múlva ismét hátrányba kerültünk. Egy kidolgozott sarokütést ettünk meg, de a játék most sem változott és haladt tovább a csendes, küzdelmes medrében. Aztán hirtelen ismét talpon volt a kispad, Ressely Norbi fél pályás lövése talált utat a hálóba, így 2-2-vel mehettünk a szünetre. Egy kis pihenés, banán, csoki ami kell és már készen is álltunk.
A záró felvonás pedig nem is kezdődhetett volna jobban. Schauer indult meg a bal szélen és bár lövése mellé ment, de a palánkról visszapattanó labda a kapu másik oldalához érkező Galsai elé került és a kapitány be is lőtte az első vezető gólunkat a mérkőzésen. Mindehhez 19 másodperc kellett és bár nem adtuk fel a támadójátékunkat ez után sem, de valamelyest többször kényszerültünk védekezésre mint eddig. Az utolsó 20 perc izgalmai akkor hágtak a tetőfokukra, mikor két és fél perccel a lefújás előtt ismét hátrányba kerültünk. Mivel a kimaradt emberelőny után lehozta az ellenfél a kapusát, gyakorlatilag végig, azonban mint az egész mérkőzésen a tömör és fegyelmezett védekezésünk most is állta a sarat és megőriztük minimális előnyünket, ami végül is elég volt ahhoz, hogy otthon tartsuk a 2 pontot és versenyben maradjunk az első helyért.
 
A következő fordulóban ismét, az SZPK alakulatát látjuk vendégül. A mérkőzés gyakorlatilag tekinthető egy kis elődöntőnek is, hiszen aki nyer annak lesz egy élet-halál meccse a címvédővel az aranyért, míg a másik elveszíti az irányítást a saját sorsa felett és kezdhet különböző lehetetlen variációkért fohászkodni. A találkozó április 19-én lesz érdi csarnokunkban, 16:40-es kezdéssel. Gyertek el és szurkoljatok nekünk, HAJRÁ DUNAI KROKODILOK!
 
Dunai Krokodilok SE - Phoenix Fireball SE 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Galsai 2+0 (2 perc), Ressely N. 1+1, Schauer 0+1 (2 perc), Hollósi 2 perc
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 február
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: