Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Komáromi kirándulás egy szurkoló szemüvegével
Hozzáadva: 2011-04-05 22:10:01
Nagyon fontos pontot hagytunk Komáromban egy kűzdelmes, döcögő mérkőzésen, de továbbra is őrizzük első helyünket a tabellán. Mindez pedig hogy hogyan történt, a tovább után olvasható egy szurkolónk tollából.

Álmosan kezdődött az SZPK és a Krokik rangadója, nem mondható, hogy egymásnak esett volna a két csapat. Lassú mezőnyjáték folyt és meddő Krokodil mezőnyfölény mellett úgy tűnt a komáromiak a stabil védekezés mellett kontratámadásokra rendezkedtek be. Az első gólra majd 7 percig kellett várni, amikor is az előrelopakodó Schauer passzából szerzett vezetést Varga Gergő. A kaput jobb oldalról megkerülve gyakorlatilag állva hagyta az „Úthenger” védőit és kapusát is egyben s szinte üres kapuba „buzizta” be a labdát a bal kapufánál. Az egyenlítés 5 percre rá érkezett Váradi részéről, aki egy szabadütés után a palánk felé haladva ragasztott védhetetlen bombát a bal felső sarokba. Egy szerencsétlen szituációnak köszönhetően máris a Palánkdöngetők vezettek fél perccel az egyenlítésük után és nem sokkal később emberelőnyből növelte előnyét a hazai csapat, mivel Bedő buta szabálytalanságot követett el a 17. Percben - László Pétert buktatta lábbal-. (Az igazsághoz tartozik, hogy a szenvedő alany és a padló közti surlódási ellenállás rettenetesen alacsony volt, mert egy harmad alatt háromszor is elesett, mondjuk úgy, ha közelébe ért egy Krokodil, akkor rendre a földön lehetett megtalálni.) Az előnyt Szabó Tibor használta ki Benkei passzából, aki Varga Gergőt a palánkon kívülre tessékelve szerezte meg a játékszert, majd a Samu kapus előtt egyedül tartózkodó Szabó elé tálalt.
A 2. harmadot jobban kezdték a hazaiak, László Péter módosította 4-1-re az állást, amely már vaskos előnynek tűnt. A hazai szurkolók hangjával ekkor már semmi baj nem volt a korábbi apátiához képest – önmagukhoz képest. A Krokik játék szempontjából fölényben voltak, ám lövéseik rendre elkerülték a kaput, míg a komáromiak megbecsülve lehetőségeiket megérdemelten vezettek. A meccs feléhez közeledve szépített Pazsák Csaba. Ressely Norbert kapu mögüli passzát vágta kapásból a hosszú felsőbe. Nagyon kellett ez a gól, ami Csabi reakciójából is látszott (nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el száját). Az SZPK-t nem demoralizálta természetesen a gól és Nádor a rá egyedülállóan jellemző módon ismét 3 gólra növelte a hazai előnyt a kapu előteréből. 3 krokodil között érkezett és büntetett az alapvonal mögüli centerezésből, ráadásul a hazai csapat percek múlva a Váradi kiállítása miatti emberhátrányt is kivédekezte. Közeledett a második játékrész vége és a közte hárommal fordulni az utolsó harmadra nagyon nem kellemes érzés. Dombauer azonban szépített úgy, hogy lövése előtt addig várt, míg majdnem mindenki elfeküdt lövésre várva, majd egy perc múlva ismét Varga Gergő volt eredményes, kapásból mattolta Tretyak kapust. Ennél a gólnál meg kell említsük Galsai csapatkapitányt is, aki a palánknál erőszakosságának köszönhetően szerezte meg a labdát szabályosan, majd kiválóan passzolt be kapásra Gerinek középre, aki nem hibázott. 1 perc se volt hátra, 5-4 az SZPK-nak, ez már jobban nézett ki, ám lélektanilag nagyon fontos pillanatban, 14 másodperccel a harmad vége előtt ismét gólt szerzett Pneiszli Péter, a meccsre kilátogató rengeteg hazai szurkoló pedig egy emberként üvöltött és ujongott.
A harmadik harmadban ismét a Krokik kezdték meg a gólgyártást, alig 2 perccel a kezdő sípszó után Varga Gergő egy szabadütés után középről balra tartva futtából lőtt elemi erővel a kapuvas mellé (6-5). A meccsre jellemző módon nem sikerült egalizálni, helyette az SZPK megint 2-re növelte előnyét, majd egy kiállításhalmazt követően Pazsák Csabi lőtt olyan gólt, amit még a hazai szurkolók sem értettek: 5 hazai játékos nézte végig, ahogy Pazsák a kaput balról megkerüli a labdával, majd a kapu elé visszakanyarodva fonákkal emelt a léc alá (7-6). 10 perc volt hátra és a maroknyi vendégszurkoló joggal bizakodott az egyenlítésben, hisz ha nem is mindig megy jól a játék, de tálentumból és tartásból nincs hiány. Ehhez képest ismét hidegzuhany, Váradi 51:52-nél ismét betalált emberelőnyből. A Krokik rohamoztak, az SZPK beállt védekezni, már csak 2 perc volt hátra, amikor a Pazsák-Varga duó ismét bizonyította (két perc alatt kétszer is), hogy az igazán fontos pillanatokban nyerőemberek tudnak lenni: a hazai győzelem csak egy hajszálnyira volt, ám Geri Pazsáknak passzolt, aki 3 másodperccel a vége előtt beállította a 8-8-as végeredményt. Az érzés leírhatatlan, mindkét fél részéről. Átélni lehet, elmondani nem. Olykor parázs megmozdulásokkal tarkítva, az eredmény után futva szinte egy egész meccsen a komáromi Oroszlán-barlangban, a momentum ide-oda vándorlásával láthattak a helyszínre kilátogatók egy nem feltétlenül magas színvonalú, ám annál emlékezetesebb meccset!
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 január
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: