Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Krokodilok Prágában
Hozzáadva: 2012-07-25 14:39:24
Amikor a felnőttek bajnokságában dúl az uborkaszezon,a kis Krokik már alig férnek a bőrükbe, mert az egyik legjobban várt esemény a Prague Games ilyenkor kerül megrendezésre a cseh fővárosban. Idén u 14-es csapatunk 3 komáromi játékostársukkal kiegészülve vágott neki a tornának és végül 3 győzelemmel, 3 döntetlennel vereség nélkül zárták a tornát úgy, hogy az első 4 helyezettből 3 csapattal is játszottak. Tovább után Mile Lajos beszámolóját olvashatjátok az eseményről.


Az idei évben 20. évfordulóját ünneplő Prague Games az évek óta folyó lelkiismeretes szervező munkának köszönhetően immáron a legnagyobb floorball utánpótlás rendezvénnyé nőtte ki magát. Ezt jelzi az évek óta növekvő résztvevői létszám. Az idén már 317 csapat (11 országból) kezdte meg a küzdelmeket a július 4-től július 7-ig tartó tornán. A Prague Games nem csak nagyságával, hanem színvonalával is méltán tartozik a legnagyobb utánpótlás rendezvények közé.
A Szabó Gábor által vezényelt Dunai Krokodilok fiataljai már múlt évben is részt vettek a B14-es korcsoport küzdelmeiben, akkor a 16 közé jutásért véreztek el a finn Karhut csapatától. Idén 3 kiváló komáromi játékossal kiegészülve ugyanebben a korosztályban szerették volna felülmúlni előző évi eredményüket. Már a torna kezdetét megelőzően tudni lehetett, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen a 2 évvel ezelőtti B12-es korcsoport győztese a svéd Huddinge IBS és az elődöntős cseh TJ Znojmo várta őket a csoport mérkőzések során. Szerencsére a sorsolásnak köszönhetően a csoport legkönnyebb ellenfelével kezdhettek a fiúk és egy könnyű 10:0-ás önbizalom növelő győzelemmel hangolódhattak a folytatásra. A hazai pálya előnyét élvező Znojmo (ők az elődöntőig jutottak) már nehezebb falatnak bizonyult és sajnos két gólos előnyről sikerült egyenlíteniük (3:3). Miután utolsó csoportbeli ellenfelük mindkét mérkőzését megnyerte, így csak a Huddinge (a torna későbbi győztese) elleni győzelem lehetett elég a csoport elsőség megszerzéséhez, mely kedvezőbb folytatást biztosíthatott volna. Majdnem sikerült, de az ellenfél a mérkőzés vége előtt fél perccel egyenlített (2:2). Következett az egyenes kieséses szakasz. Először az FBK Vosy Praha csapatát kellett legyőzni a 32 közé jutásért. 4:0, megvan! Jöhet a folytatás! A 16 közé kerülést a cseh Paskov Saurians csapata próbálta megakadályozni, sikertelenül 5:2 ide. A 1/8 döntőben azonban a svéd Taby FC csapata azonban már nagy falatnak bizonyult és a 4:4-es rendes játékidőben elért eredményt követő büntetőütések megoldhatatlan feladatot jelentetek a csapat számára, hiszen mindhárom büntető kimaradt, míg az ellenfélnek (aki végül a döntőig jutott) egyet sikerült értékesítenie. Vége az álomnak, de jövőre lehet tovább álmodni.

Összegzésként megállapítható, hogy Szabó Gábor tanítványai a lelkiismeretes, évek során elvégzett edzéseknek köszönhetően kiválóan helytálltak és bizonyították, hogy egyenrangú ellenfelei a floorballban előttünk járó nemzetek utánpótlás csapatainak és kis szerencsével akár döntőt is játszhatnak rangos nemzetközi utánpótlás tornán. Bízunk benne, hogy további kitartó edzés munkával az álmok megvalósulnak. Nagyon fontos sportágunk fejlődésének biztosítása érdekében az utánpótlás bázis létszámának folyamatos növelése és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek szakmai fejlődésének biztosítása. A prágai tornán és más nemzetközi kupákon való részvétel biztosíthatja fiatal floorballosaink számára a nemzetközi tapasztalatszerzést és mércét állít elvégzett munkájuknak. A szakmai ismeretszerzés mellett legalább akkora jelentőséggel bír, hogy élményekkel feltöltődve térnek haza, mely növeli sportág iránti szeretetüket és motivációjukat.
SZÉP VOLT FIÚK!

A csapat tagjai: Babusa Karolina, Bondor Csaba (SZPK),Dávid Bence, Dudás István (SZPK), Hoffmann Tamás, Irinyi Zsolt, Havas Bence, Kiss János (SZPK), Kvasznicska Norbert, Lukácsi Boldizsár, Medica Filippo, Mile Benedek, Poór Péter, Rózsa Vince, Varga Richárd
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 február
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: