Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Nagy meccs és pontosztozkodás a törökbálinti derbin
Hozzáadva: 2010-10-24 21:34:05
Két héten belül másodszor fogadott hazai csapatot vendégként a törökbálinti csarnok. Ezúttal mi láttuk vendégül a Phoenix csapatát akikkel fej-fej mellett haladunk a bajnokságban.A meccs krónikáját a tovább után olvashatod örökös kapitányunk, Tozsó tollából.

Úgy tűnt, az Ares elleni pofont – mert az volt – még nem heverték ki a Krokodilok. A Dunaújváros és a Mesehősök ellen begyűjtött kötelező győzelmek után „csak” az eredménnyel lehettek elégedettek Galsaiék, a játékkal maradéktalanul nem (bár a CH ellen volt egy nagyon erős harmada a Krokodiloknak).
A teljesítmény- és eredménykényszer pedig tovább nőtt a csapaton, hiszen a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Phoenix ellen kellet visszatalálni a helyes útra.  

Pafféri András munkája beérett, a fiatalokból álló csapat kiváló fizikai állapotban van, a mezőny legszervezettebb játékát hozzák hétről-hétre, és a gyerekbetegségeiket is kinőtték már, éles, ki-ki meccseken is képesek a legjobbjukat nyújtani.
A Krokodilok ebből a szervezettségből nem sokat akartak látni, ezért a kezdősípszó elhangzása után az ellenfél gólvonaláig tolták fel a védekezésüket (letámadásukat), amivel a Tűzlabdák jóformán semmit sem tudtak kezdeni. Még kevésbé Ressely Krisztiánnal, aki 5:23-nál Guzsaly passzával befordult és nagy gólt húzott. 1-0

Egy perccel később egyenlíthetett volna a Phoenix, de Németh gyengén végezte el a jogosan megítélt büntetőt (visszahúzta majd mellélőtte, amiből egy is elég az előbbiek alátámasztására).

Percekkel később Rácz Domokos azonban már nem hibázott, a félpályánál felgyorsított, majd tökéletes ütemben szépen lőtt félmagasan a hosszúba. 1-1. Sőt, alig egy perccel később Pobori szerencsés találatával már Pafféri csapatánál volt az előny. 1-2.

Az adok-kapok csak Ressely Krisztián újabb góljával ért véget, legalábbis az első harmadra. 2-2vel mentek pihenőre a csapatok. Nagy iramú, nyílt sisakos, igazán szórakoztató játékrészt láthatott a mintegy 80 kilátogató néző.

A második játékrészben kissé felpuhult a hazaiak letámadása, több helyet és időt hagytak a Krokodilok az ellenfélnek, ami egy Phoenix szintű csapatnál csak egyet jelenthet: bekapott gólokat. Ezen a napon sem volt ez másként, Rácz Domokos újabb, és fivére, Ágoston találata után hamar megváltozott a játék képe: 2-vel ment a Phoenix, lelassultak a Krokodilok. A kijelző (volt) 34:36-nál 2-4-et mutatott.

A 4-ik vendégtalálat után azonnal kozmetikázott Hollósi: a 63-as egy kipattanóra csapott le, és a gólvonal mögé juttatta a labdát! A Krokodilokban felszabadult energiát nézve ez a gól inkább egy komplett, Geronazzo Máriát is lázba hozó szépészeti beavatkozásnak felelt meg!
Az utolsó játékrész egy páros kiállítással indult, és 4-a-4 ellen a Krokodilok egyszerűen belepasszírozták a kapujukba, a földbe, a palánkba, bármibe, mindenbe a Phoenix-et – a szabályok adta kereteken belül. Mindez a labda és a gólvonal viszonyát figyelembe véve is sikerült, igaz, csak harmadszorra. Történt ugyanis, hogy kétszer is a kapuba került a labda, ám a gólt megelőző fault-ok a játékvezetők érvénytelenítették a találatokat.
Ezt nem tehették meg azonban Ambrus Norberttel, aki 46:09-nél bevágta a rövidbe a labdát, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását.  
A Krokodilok játéka megint elkezdett működni, a Phoenix pedig egyre nagyobb nyomás alá került. A pálya szinte felbillent, a hazaiak megérezték, hogy az övék lehet a meccs, a vendégek kontráiban pedig egyre kevesebb volt a veszély.
57:28-nál megtörtént az, amire a történelemben eddig csak egyszer volt példa (a fredrikshavn-i EK-n, bizonyos Üdvözlettel Major Attila vonatkozásában, de erről máskor): A KROKODILOK GÓLT BUZIZTAK! Ki más, mint a meccsről-meccsre jobban teljesítő Varga Gergő verte meg nagyon a védőjét, majd csinált bohócot a kapusból?! 5-4.
Azonban itt nem volt vége a meccsnek, semmilyen szempontból sem. A hátralévő 152mp-ben a Phoenix mindent egy lapra feltéve, a kapust lehozva támadott, és 2 óriási ziccer elpuskázása után Rácz Domokos az utolsó pillanatokban kiegyenlített, és pontot mentett a csapatának! 5-5.

A mérkőzés záróakkordjaként felesleges, sportszerűtlen, a két csapathoz és a mérkőzéshez méltatlan viselkedéséért Németh Zoltán 2+10 perces büntetést kapott. A 16mp előnyben a Krokodiloknak még volt egy ígéretes helyzete, de a lövés nem jutott el a kapuig, így maradt az X.

Az eredmény igazságosnak mondható, hiszen a Krokodilok többet birtokolták a labdát, de a Phoenix is veszélyes volt ellentámadásokból. Kicsit több szerencsével, és hatékonyabb támadójátékkal azonban kedvezőbb eredményt is elérhettek volna Dombauerék.

Az összkép mindenesetre bizakodásra ad okot, mert ebben a kék-fehér csapatban több kiaknázatlan lehetőség, fejlődési potenciál van, mint a mezőny bármely másik alakulatában.
OBI:

Dunai Krokodilok SE – Phoenix Fireball SE 5-5 (2-2, 1-2, 2-1)

Vezette: Vörös, Kelemen

Krokodilok pontszerzők, kiállítások:
Ressely Krisztián (2+0), Hollósi Richárd (1+0, 2 perc), Ambrus Norbert (1+0), Varga Gergő (1+0), Guzsaly Péter (0+1), Bedő Zoltán (0+1), Fuchs András (0+1), Zelei Kristóf (2 perc), Pazsák Csaba (2 perc)

Korábbi eredmény:

FU14

Dunai Krokodilok SE – Phoenix Fireball SE 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)
Vezette: Molnár, ladányi

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 január
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: