Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
Nem támadtak fel hamvaikból
Hozzáadva: 2012-03-26 14:16:35
Nagy tétje volt a hétvégi mérkőzésnek mindkét csapat számára, hiszen a tabella két éllovasa csapott össze Törökbálinton a rájátszás 3. fordulójában.

Vendég siker esetén előnyünk egy pontosra olvadt volna ami egy rendkívül kiélezett végjátékot vetített volna előre, míg a mi sikerünk egy elég tetemes 5 pontos előnyt hozhatott számunkra ami tekintve a hátralévő 3 fordulót elég komoly fegyverténynek számított volna.
Igyekeztünk is gyorsan túltenni magunkat a fogadkozásos részen és tenni is valamit a sikerért úgyhogy a hét javarészét inkább mentális és szituációs felkészülésre használtuk mint kondícionálisra, így mikor pályára léptünk mindenki pontosan tudta a tőle elvárt feladatot és azt, hogy ha megvalósítja akkor nem lesz kérdéses a meccs kimenetele.
Első lépésként elhagytuk a számunkra oly kedves 3-5 gólos deficit begyűjtését az első 10 percben és amikor egy szabadütésből némi kavarodás után gyakorlatilag sorfal nélkül talált az ellenfél félig üres kapunkba a 4. percben, rögtön megálljt is parancsoltunk a további próbálkozásoknak és már a félpályán rendszeresen megszűrtük Pafféri mester tanítványának rohamait, ezzel együtt pedig kontrákkal és letámadással igyekeztünk kizökkenteni őket saját ritmusukból. A 8 percben aztán siker koronázta próbálkozásainkat mert először Hollósi, majd Varga is betalált megfordítva ezzel a mérkőzés állását. A 11. percben aztán elérkezett a mérkőzés egyik sarkalatos pontja az első emberelőny. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz megnyernünk a meccset, ha rosszul jövünk ki az előny-hátrányból és azt is, hogy a Phoenix fiataljai életveszélyesek emberelőnyben. Ezt az előnyt viszont mi kaptuk és ha megkaptuk hát be is lőttük rögtön. Molnár tálalt az ifjabb Ressely elé aki nem hagyta ki a kínálkozó lehetőséget és belőtte a harmad utolsó gólját, 3-1.
A következő harmad egy újabb emberelőnnyel kezdődött, mert ellenfelünk nem érkezett le időben a játék kezdetére amit a játékvezetők 2 perccel honoráltak. A végeredmény annyi volt, hogy 45 másodperccel közelebb kerültünk a meccs végéhez, mert rögtön az első passzunk rossz helyre ment amiért góllal fizettünk, de fél percre rá Varga második góljával visszaállt a 2 gólos különbség. Innentől kezdve ott folytatódott a meccs ahol az előző harmad végén abbamaradt. Kínosan ügyeltünk, hogy a lehető legfizikálisabban lépjünk fel szabályos keretek között, folyamatosan letámadtunk és ami labdát nem szedtünk le fél úton azt Nagy kapus semlegesítette hanyag eleganciával. Ez mellett persze támadtunk gyorsan, lassan, kontrából és ismételten emberelőnyből (2szer is) amiből egy gól megint született. A harmad végére komoly fölényünk volt a pályán, de az állás még csak 6-2 volt ami több mint veszélyes a Phoenix ellen.
A záró játékrészben természetesen felkészültünk arra, hogy ellenfelünk minden maradék energiáját mozgósítva folyamatosan támadni és letámadni fog, így nem ért minket váratlanul az agresszívabb kezdés. A harmad elején megkóstoltuk mi is az emberhátrányt, mert egy szabadütésnél elcseréltük magunkat, de ebből is mi jöttünk ki jól, mert nemhogy minden kapuba vezető utat lezártunk de kapitányunk még tovább növelte az előnyünket egy gyors kontra után. Ez kis zavar is okozott odaát, mert a következő cserében Simon is betalált Pazsák passzából. A játékrész feléhez közeledve aztán újabb emberelőnyt és emberelőnyös gólt könyvelhettünk el Molnár révén. Nem sokkal később, az 50. percben megszerezte első akciógólját a Phoenix aminek pár játékosuk annyira megörült, hogy elkezdték számolgatni a pályán hány kötényt osztanak ki, meg ujjongani egy-egy sikeres szerelés és ütközés után, de egy újabb bekapott gólt követően 10-3-nál rájöttek, hogy inkább a játékkal kéne foglalkozniuk a továbbiakban. A hátralévő 8 percben így is tettek és lőttek még egy gólt, meg még egyet előnyből, de ennél közelebb már nem kerültek hozzánk, 10-5 lett a vége.
Csapatunk az első pillanattól kezdve irányítása alá vonta a meccset és mindenki rendkívül fegyelmezetten tette a dolgát a játék minden elemében. Megnyertük az oly fontos előny-hátrány párharcot is (némi meglepetésre a kiállítások száma sem alakult kedvezőtlenül) és nagy általánosságban a pálya minden területén fölényt alakítottunk ki. Ehhez a mérkőzéshez ez kellett és meg is valósítottuk. A következő találkozónk húsvét után (3 hét múlva) lesz Gödön a Diamonds ellen ahol ha nyerünk, egyben bajnoki címünket is megvédjük. Várunk oda is mindenkit szeretettel, addig pedig jó pihenést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek.
 
Dunai Krokodilok SE - Phoenix Fireball SE 10 – 5 (3-1, 3-1, 4-3)
Hollósi 1+0, Varga 2+1, Ressely N. 2+1, Pazsák 1+2, Galsai 1+0, Simon 1+0, Molnár 1+1, Ressely K. 2 perc – csapatbüntetés, Schauer 2 perc

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 január
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: