Dunai Krokodilok SE
 
Krokodilok unihoki kupa Érden
Adó 1%
U16: Egy harmadnyi jó játék megint kevés volt a Phoenix ellen
Hozzáadva: 2014-04-13 11:12:42
A Krokodilok számára valódi tétje nem volt a Phoenix elleni mérkőzésnek, hiszen a bronzérem gyakorlatilag biztos, míg egy esetleges győzelem sem maradt volna reális esély az ezüst megszerzésére. A korosztályban, és gyakorlatilag a hazai mezőny bármelyik bajnokságában azonban mindig hatalmas presztízs a két egyesület összecsapása.

Ráadásul fantasztikus "felvezetéssel" indult az utánpótlás meccs, hiszen az OB1 rájátszásában a Krokodilok hatalmas csatában 3-2-re legyőzték a Phoenixet, így visszahozták bajnoki esélyeiket. Az U16-os meccsen ilyen izgalmak csak a Phoenix oldalán voltak: a Krokodilok legyőzése esetén gyakorlatilag bajnoknak tekinthetik magukat, míg egy pontvesztés az SZPK elsőségét eredményezte volna.

A meccs (ennek ellenére) nem indult Phoenix nyomással, a játék kiegyenlített képet mutatott. A Krokodiloknál elsősorban Hoffmann és Kvasznicska lövései voltak életerősek, de veszélyes helyzeteket alakítottak ki a "kicsik" is, Horváth - Luttenberger - Medica kontrái az egész meccsen működtek. Azonban nem lehet azt mondani, hogy jól játszottak a kékek: a szezon során már többször látott tompaság, pontatlanság megint jelen volt, és a hibákat kihasználták a hazaiak (a meccset a Phoenix rendezte), 3-0-ás előnyre tettek szert az első harmadban.

A folytatásban sem javult a Krokodilok teljesítménye, a második harmad elején zavarodottan mozogtak a játékosok a pályán, nem sikerült megvalósítani a szoros védekezést. A 26-ik percre így szinte el is dőlt a meccs, már 6-0 volt az állás. Szabó József időkérése sem változtatott sokat a helyzeten, mindössze "kozmetikázni" sikerült az eredményt, 7-2-es hátrányból várták a záró 20 percet a kékek.
Ahogyan már többször is előfordult ebben a szezonban, most is akkor kezdtek el jól játszani a Krokodilok, amikor szinte már behozhatatlan hátrányban voltak. Ez egyrészt pozitív, hiszen a srácok akkor sem adják fel, és nem esnek szét, amikor nehéz helyzetben vannak, másrészt negatív, mert nem sikerül megtalálni a megfelelő ritmust a meccsek elején.

Ugyan Phoenix góllal indult a harmad, de a Krokodilok átvették a meccs irányítását, és percről-percre közelebb kerültek az ellenfélhez. Hoffmannék sora kihasználta sebességét, és letámadtak, míg a 2-es sor továbbra is biztosan védekezett, és veszélyesen kontrázott. Magyar, Varga, Hoffmann és Saranyik góljaival 9-6-ra jöttek fel a Krokik, és 5 perccel a vége előtt kifejezetten izgalmassá tették az összecsapást. Az idő azonban nem volt elég, maradt a 3 gólos különbség, 10-7-re nyert a Phoenix.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el.

Ezzel a győzelemmel a Phoenix bajnoknak tekintheti magát, míg a Krokodiloknak a hátralévő 2 mérkőzésből 1-et kell nyerni a bronz bebiztosításához. Az ezüstérmet az SZPK szerzi meg, annak ellenére, hogy a mezőny legerősebb csapatának tűnik.
 

Következő mérkőzés
-
-
Legutóbbi mérkőzés
U13
Dunai Krokodilok SE
Phoenix Fireball SE
Eseménynaptár
2019 február
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
Salming OB1 tabella
H Csapat
P
1 Phoenix Fireball SE
20
2 SZPK Komárom 14
3 Dunai Krokodilok SE 14
4 IBK Cartoon Heroes 7
5 Neumann Wombats 3
6 Ares HC 2
Fiú U19 OB tabella
H Csapat P
1 Phoenix Fireball SE 8
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 Neumann FSE 0
Fiú U13 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK  Komárom 12
2 Vajda-CH 10
3 Dunai Krokodilok SE 8
4 Phoenix Fireball SE 4
5 Ares HC 0
 
U11 OB tabella
H Csapat P
1 SZPK Komárom 6
2 Dunai Krokodilok SE 6
3 White Sharks / Vajda 0
 

Dunai Krokodilok
Készítette: